SMM en blog om social media marketing    
  Social Media Marketing      
Sådan får du en spændende Facebookside
Ok, titlen kunne også være "Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?". Anyway, jeg har rodet lidt med at gøre min Facebook firmaside mere spændende og supplementer til, og konstruktiv kritik af de features jeg er kommet op med, modtages med tak!
 
Twitter har fået vildt meget opmærksomhed det sidste års tid, ikke mindst fra min side, men Facebook er defacto standard for hvor man bør satse sit social media budget i Danmark i år 2010.
 
Nedenstående idéer og fremgangsmåder er baseret på smm.dk's facebookside og derfor kan der ikke måles ROI (der er ingen penge involveret) men på nuværende tidspunkt er jeg også tilfreds med at udforske områder som engagement, dialog, tillid og lignende immaterielle værdier.
 

1. Facebookside med kort URL

Da jeg i sommers fik oprettet min Facebook firmaside med egen kort URL (www.facebook.com/smmdk) krævede det at man havde 50 fans, så jeg brugte alle midler til at opfordre venner, gamle skolekammerater, familie og andre forbindelser til at blive fan af min side. Jeg bad dem om at gøre mig en tjeneste, ikke at de altid forstod hvad det gik ud på, men de forstod at de gjorde mig en tjeneste og derfor fik jeg forholdsvis hurtigt skrabet de første 50 fans hjem.
 
Moralen er: Du må gerne bede om en tjeneste.
 

2. Facebook firmasiden har et formål

Bloggen på smm.dk har min primære interesse og det er den jeg er forelsket i. Facebooksiden skal promovere og afspejle bloggen. Bloggen handler om social media marketing, som er min passion og som jeg i den grad lever og ånder for, og Facebooksiden skal meget gerne udtrykke denne passion gennem gavmildhed og glæde, jeg vil gerne dele ud af min viden og på den måde både få afløb for
min begejstring og forhåbentlig være en hjælp til andre med samme interesse.
 
Moralen er: Den hurtigste måde at lære på er ved at undervise.
 

3. Facebooksiden er mit laboratorium

Facebook firmasiden har desuden til formål at lære mig hvordan jeg kan bruge Facebook i marketing, eller i hvert fald, hvordan jeg kan skabe dialog med en målgruppe, nemlig folk med samme interesse som mig. Foreløbig er det blevet til sporadiske forsøg, som ikke er lykkedes, men det skal nok komme. Mit foretrukne medie har været Twitter og det har givet mange gode oplevelser og også inspiration til at kaste mig over Facebook (og Linkedin) for at lære og lege.
 
Moralen er: Den bedste måde at lære på er ved at gøre.
 

4. Giv og du skal blive rigere

Jeg blev nød til lige at indsætte dette punkt selvom jeg ikke føler at have givet ret meget på Facebook, ikke desto mindre er det sandt, at jo mere du giver jo mere får du, det beviser denne side til fulde.
 
Moralen er: Du skal ikke holde dig tilbage.
 

5. Sådan får du en spændende Facebook firmaside

  • Punkt 1 - 5 er at du skal være aktiv, ærlig, dig selv, givende og ydmyg.
  • Punkt 6 er væggen, som, hvis du følger punkt 1 - 5 er levende og spændende.
  • Punkt 7 er fanebladet Information. Her er ikke meget plads at skrive på og linket til hjemmesiden er nofollow, udfyld det alligevel.
  • Punkt 8 er Billeder, som er et punkt der absolut skal arbejdes med, lige nu ligger der kun et profilbillede (smm grafik) og det er ikke godt. Jeg er overbevist om at billeder kan skabe dialog.
  • Punkt 9 er Bokse, som ud over Noter (Punkt 10, Noter) består af Extended Info og Links. Alle tre punkter er udfyldt i kvantitativt minimalt omfang, det kan også gøres bedre.
  • Punkt 11 er profilbilledet, som er grafik, kedelig grafik oven i købet, det skal der også gøres noget ved, der skal være mindst et menneske (ansigt) på.
  • Punkt 12 er Facebook Applikationer, her benytter jeg NetworkedBlogs til at lægge
  • nye blog posts på Facebooksiden og Social RSS til at få vist de nyeste blog overskrifter i venstre menu på siden.

6. Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?

Skriv en kommentar med forslag eller gode råd til hvordan man får skabt liv på sin Facebookside. I mit tilfælde kan jeg ikke lave specielle tilbud til Facebook fans, konkurrencer er ikke noget jeg selv bryder mig om og da siden repræsenterer en blog hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv, er det selvfølgelig ikke en rigtig firmaside, men det kunne det blive, så kom med dit input til den fede Facebook Firmaside, tak.
 
Relaterede artikler:

Kommentarer

Kommentar af Dennis H. Narvedsen 05-01-2010 00:09:47
Rigtig godt indlæg...

Faldt idag selv over en applikation som jeg syntes krævede en lille notits til at lave markedsføring med sin facebook side.

Applikationen hedder FBML og du kan læse om den i mit lille indlæg på

http://seo-web.dk/lav-en-landingsside-pa-din-facebookside

Håber det kan bruges.
Kommentar af Kurt Moskjær Andersen 05-01-2010 10:20:38
Rigtig godt indlæg.
Vi har også arbejdet med FBML og lavede en række sider til en politiker op til det overståede kommunalvalg. Siden kan ses på http://www.facebook.com/xvedniels
Kommentar af Ulstrup 05-01-2010 11:20:44
Spændende, må hellere kigge lidt mere på FBML, tak for input!
Kommentar af Christian Kjær 06-01-2010 20:30:08
For mig er en fed facebook side en der afspejler det som virksomheden står for. Det skal være en side der deler lystigt ud af viden omkring produkter, smarte ting og andet som brugere mangler i deres dagligdag men ikke vidste de manglede :) Der skal ikke på en fanside være direkte salg og derfor skal indlæg på væggen der omhandler de fedeste nye produkter som man kan købe på dette link også holdes på et minimum. Brugere af facebook og dermed fans af sider der køber ikke noget derinde - de henter gratis viden og inspiration. Ikke dermed sagt at man ikke kan sælge noget ved at have en fanside - men det er ligesom med en blog. Det skaber omdømme, tillid og får brugerne til at se nye muligheder som de på sigt gerne vil investere i.
Sidst men ikke mindst, så mener jeg at man skal tilpasse sin fanside med fedt profilbillede, ekstra faneblade med yderligere information (eksempel på www.facebook.com/officekonsulenterne) kan gøres med FBML. Sidst men ikke mindst så skal man appelere til at brugerne er aktive - og det er den svære del.
Kommentar af Peter Ulstrup Hansen 07-01-2010 00:03:19
Christian - Tak for en super kommentar!
Jeg er enig, det er det sociale aspekt der skal lægges vægt på og brugere/fans skal have en oplevelse og aktiveres, det sidste er det sværeste, eller i hvert fald det som kræver arbejde omtrent 24/7, faktisk endnu mere end en blog, eller måske rettere endnu oftere end en blog.

Min erfaring er at en Facebook side og et website/en blog fint kan hjælpe hinanden og skabe synergi, det er lykkedes med mit country site og jeg håber at det lykkedes med SMM også.

FBML
Går og pusler med hvad der skal være på Facebook siden, både Narvedsen og Moskjær har anbefalet FBML og jeg har fundet disse gode vejledninger for begyndere:

Start med FBML
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-introduction-to-fbml/

FBML eksempler. Image links, text links, etc.
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-fbml-examples-part-1/

Flere FBML eksempler
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/09/facebook-pages-fbml-examples-part-2/

Embed youtube videos
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/15/facebook-pages-embed-flash-youtube-videos-in-fbml/
Kommentar af Christian Kjær 07-01-2010 11:22:31
Ingen tvivl FBML er vejen frem hvis man vil skille sig ud fra de rå mængder af fansider der er derude :-) Gode ressourcer du har fundet frem der. Der er så uanede muligheder i FBML både til tilpasset faneblade og til bokse i venstre side på væggen.

Sig til, hvis du mangler lidt inspiration - jeg er altid klar med en lille kommentar om det :-)
Kommentar af Martin Pihl 07-01-2010 16:12:10
Der findes rigtig mange spændende muligheder med fansider i Facebook.

Et eksempel kunne være en online shop, som giver mulighed for kunder der registrerer sig at opnå en rabat på varer over et vis beløb.

Shoppen kunne lave en integration med sin fanside på Facebook, så medlemmer på fansiden automatisk også lev registrerede bruger på shoppen.

1. Kunder slipper for at gå igennem en registreringsformular for at opnår rabatten, men kan nøjes med at blive fan af en side.
2. Shop-ejeren får et større salg, men får også langt flere registrerede brugere - som man altså kan sende tilbud til og derved få endnu større salg.

Så der er mange andre muligheder for Facebook-siderne, end bare det sociale og et sted at få viden ;-)
Kommentar af Mads Gorm Larsen 09-01-2010 16:46:18
Jeg har lavet et blog indlæg med et lille FBML fif i slutningen som du måske kan få nytte af

http://www.madsgormlarsen.dk/2010/01/09/pimp-din-facebook-side/
Kommentar af Ulstrup 11-01-2010 10:22:57
Tak for kommentarer Christian, Martin og Mads, ingen tvivl om at FBML er vejen frem for en FB Page ;)
Kommentar af Potter 13-01-2010 22:29:54
Mange gode elementer og overvejelser du har her. Tak for det.

Selv har jeg valgt ikke at lave en til mig selv. Min målgruppe og netværk er ikke på Facebook. Lavede jeg en side ville det blive et misk mask fra mit Facebook netværk der ville blive fans.... blot for at bakke op. Og så tror jeg den dør der.

Men hvad med dig og din Fanside? Det savner jeg lidt i dig indlæg. Selv om jeg tror jeg kan læse mellem linierne ;)

Potter
Kommentar af Ulstrup 14-01-2010 18:57:47
Potter, ja, som du nok kan læse mellem linierne så er min Facebook firmaside ikke en rigtig firmaside, dels er der ikke noget firma, dels er siden ikke optimeret og dialogmæssigt vedligeholdt.

Jeg har fra starten valgt at satse på en firmaside, det mener jeg er vigtigt, ikke mindst i lyset af at en personlig profilside mikset med en firmaside, som du selv skriver, meget let bliver noget rod.

Jeg synes at det er super spændende at beskæftige sig med sociale medier, specielt hvordan disse kan bruges i markedsføring og jeg kunne for så vidt godt have valgt at bruge min tid på at markedsføre demib.com, hvor jeg arbejder, og dermed fået et firma med nogle produkter, men da smm.dk 100% kører i min fritid, synes jeg hellere at jeg ville bruge tiden til at promovere denne blog.

Min målgruppe er ikke på Facebook i professionelt øjemed, ligesom jeg selv, tror jeg at mange har flere Facebook profiler (privat, hobby, firma, etc.) og dem jeg kender på Facebook hører til privat og hobby grupperne. Det har derfor ikke været så vigtigt at gøre noget ved Facebook siden, men jeg er nu nået til et punkt hvor jeg gerne vil lære at opsætte en rigtig fed facebook page, derfor starter jeg med dels det tekniske (FBML), dels det strukturelle. Når jeg så har lidt mere tid og overskud, skal den have en skalle på dialogen også.
Kommentar af louise 26-11-2010 10:46:53
Jeg er helt ny indenfor fbml- og jeg synes det er vaskeligt at få det til at virke. Hvergang jeg forsøger at lægge en background-color på, ja så kommer den ikke, jeg kan ikke få lagt et billede ind eller noget af det andet. Og en ganske alm. html opsætning virker ikke - og et spr. til, hvordan får jeg mit css til at virke??? Håber I mange kloge mennesker kan hjælpe :-)
Kommentar af Ulstrup 26-11-2010 17:01:24

@louise Du kan så vidt jeg ved ikke benytte CSS på facebook.

Siden må max. være 520 pixel bred, lav den i alm. html så skulle det virke, men jeg mener at FB er på vej væk fra brugerdefinerede sider. Måske andre kan bekræfte eller afkræfte dette.
Kommentar af Vickey 07-08-2013 14:57:42
Bigger beds cost more to build, buy plants for, and maintain.
One night the skunk had not shown up by the time Michael went to bed at 11 PM.
When planning a market garden for a backyard or a few
acres, it's better to specialize in just a few varieties to not become overwhelmed.
Kommentar af Maybelle 10-08-2013 16:37:48
I really like what you guys tend to be up too. This type of clever work and exposure!
Keep up the good works guys I've incorporated you guys to blogroll.
Kommentar af Maya 11-08-2013 2:24:57
Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success.

If you know of any please share. Thanks!
Kommentar af Simone 24-04-2014 11:06:42
For latest information you have to visit the web and on internet I
found this site as a best website for most recent updates.
Kommentar af It's really very complex in this active life to 15-10-2014 10:06:06
It's really very complex in this active life to listen news on Television, so
I simply use web for that reason, and obtain the
latest news.
Kommentar af Complete exposure to your website is provided by 15-10-2014 14:35:19
Complete exposure to your website is provided by the SEO Services.
Yahoo stores use a complex proprietary language called
RTML, making the task of SEO integration even more difficult.

It is important to remember to frequently add new and different content to
your twitter feed.
Kommentar af And, it just works with a soft laser which 15-10-2014 19:59:20
And, it just works with a soft laser which utilizes
less energy than a 40-watt light bulb. _ Add one tablespoon of lemon juice to half
a tumbler of water, and rinse your hair with this solution after cleansing
your scalp. Leeson said she decided to transform herself into a Kim
clone after being bullied and called "ugly" all her life.
Kommentar af in short, it is a very thread baring, time 17-10-2014 1:37:12
in short, it is a very thread baring, time consuming and very tiresome trading
system. It is easy to get started trading, but knowing the
trades to take--that is the difficult part. So, do your homework, and be sure that you
have found a system which offers full disclosure as well as support
should you have any questions as you progress.
Kommentar af Whether you're a business or personal brand, you 17-10-2014 17:12:45
Whether you're a business or personal brand, you should definitely pay attention to Pinterest.

It's just for craftaholic women and outfit-hungry fashionistas, right.
I make boards of animals, quotes, or color combinations.
Kommentar af Go through Slendertone review and you're going to 18-10-2014 10:58:41
Go through Slendertone review and you're going to get to know more magical facts concerning this
improbable product. First Response Early Results home pregnancy test is the most sensitive,
cost effective, $12. The most popular influence
of technology on health is weight loss.
Kommentar af Tremendous issues here. I am very satisfied to 18-10-2014 14:19:08
Tremendous issues here. I am very satisfied to see your article.
Thanks so much and I am taking a look ahead to contact you.
Will you please drop me a e-mail?
Kommentar af It just depends upon what the individual is 18-10-2014 16:14:57
It just depends upon what the individual is
trying to find. A particular constellation of imbalanced neurotransmitters were creating physical and emotional
difficulties for him, including an inability to regulate attention, control impulses, sleeping, and mood and energy levels.
It will take time and more efforts to do this, so getting into the
existing specialized lesbians Webcams services may be your better option, in particular when your hectic schedule is becoming on the way.
Live Sex Roulette agent should be capable of handling multiple Sex Roulette s as well as respond them quickly.
He was chronically late at classes, his dorm was messy and his clothes were disheveled.
Kommentar af For the reason that the admin of this website is 04-11-2014 21:29:05
For the reason that the admin of this website is working,
no hesitation very rapidly it will be well-known, due to its quality contents.
Kommentar af One of the main objectives of the firm is to grow 05-11-2014 20:49:00
One of the main objectives of the firm is to grow a database of people interested in client's products
or services. These fans are equivalent to targeted fans but the main thing is
that it costs less compare to targeted fans.

There are many writing firms that claim to offer legitimate custom college essays but in the end they provide services that are not
custom.
Kommentar af Hi Dear, are you really visiting this web page 08-11-2014 8:35:56
Hi Dear, are you really visiting this web page daily, if so then you
will without doubt obtain nice know-how.
Kommentar af However, in most cases all that's required is 14-11-2014 8:25:21
However, in most cases all that's required is proof of age.

Don_t miss out the golden chance of travel the world. You must see the symbol
of Zadar, the church of St.
Kommentar af An interesting discussion is worth comment. I do 22-11-2014 6:43:47
An interesting discussion is worth comment. I do think that you should publish
more about this topic, it might not be a taboo subject but generally folks don't talk about these topics.
To the next! Best wishes!!
Kommentar af If you have returned for your online messenger, 18-01-2015 00:09:41
If you have returned for your online messenger, you find that you aren't access to your webmail.
Kommentar af Thanks a lot for sharing this with all people you 24-01-2015 5:28:27
Thanks a lot for sharing this with all people you really realize what
you are talking approximately! Bookmarked. Please additionally discuss with my site =).
We can have a hyperlink trade arrangement between us
Kommentar af t win, he or she is happy with the level of 25-01-2015 4:55:50
t win, he or shhe is happy with the level of
excitement and entertainment he experienced. In the past time, users were pay game on PC and othr devices.
Thee download time of the Madden NFL 25 game files will alkso take a while, so be patient.

Tilføj kommentar

Navn:
E-mail:
Website:
Husk mig

Bookmark and Share
Subscribe
SMM Facebook Page SMM på Twitter SMM på Linkedin SMM på Stumbleupon
SMM Blog Peter Ulstrup Hansen+ Antropolog, SEO og SMM konsulent, ROI orienteret, underviser på CBS, Reputation management konsulent.