SMM en blog om social media marketing    
  Social Media Marketing      
Sådan får du en spændende Facebookside
Ok, titlen kunne også være "Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?". Anyway, jeg har rodet lidt med at gøre min Facebook firmaside mere spændende og supplementer til, og konstruktiv kritik af de features jeg er kommet op med, modtages med tak!
 
Twitter har fået vildt meget opmærksomhed det sidste års tid, ikke mindst fra min side, men Facebook er defacto standard for hvor man bør satse sit social media budget i Danmark i år 2010.
 
Nedenstående idéer og fremgangsmåder er baseret på smm.dk's facebookside og derfor kan der ikke måles ROI (der er ingen penge involveret) men på nuværende tidspunkt er jeg også tilfreds med at udforske områder som engagement, dialog, tillid og lignende immaterielle værdier.
 

1. Facebookside med kort URL

Da jeg i sommers fik oprettet min Facebook firmaside med egen kort URL (www.facebook.com/smmdk) krævede det at man havde 50 fans, så jeg brugte alle midler til at opfordre venner, gamle skolekammerater, familie og andre forbindelser til at blive fan af min side. Jeg bad dem om at gøre mig en tjeneste, ikke at de altid forstod hvad det gik ud på, men de forstod at de gjorde mig en tjeneste og derfor fik jeg forholdsvis hurtigt skrabet de første 50 fans hjem.
 
Moralen er: Du må gerne bede om en tjeneste.
 

2. Facebook firmasiden har et formål

Bloggen på smm.dk har min primære interesse og det er den jeg er forelsket i. Facebooksiden skal promovere og afspejle bloggen. Bloggen handler om social media marketing, som er min passion og som jeg i den grad lever og ånder for, og Facebooksiden skal meget gerne udtrykke denne passion gennem gavmildhed og glæde, jeg vil gerne dele ud af min viden og på den måde både få afløb for
min begejstring og forhåbentlig være en hjælp til andre med samme interesse.
 
Moralen er: Den hurtigste måde at lære på er ved at undervise.
 

3. Facebooksiden er mit laboratorium

Facebook firmasiden har desuden til formål at lære mig hvordan jeg kan bruge Facebook i marketing, eller i hvert fald, hvordan jeg kan skabe dialog med en målgruppe, nemlig folk med samme interesse som mig. Foreløbig er det blevet til sporadiske forsøg, som ikke er lykkedes, men det skal nok komme. Mit foretrukne medie har været Twitter og det har givet mange gode oplevelser og også inspiration til at kaste mig over Facebook (og Linkedin) for at lære og lege.
 
Moralen er: Den bedste måde at lære på er ved at gøre.
 

4. Giv og du skal blive rigere

Jeg blev nød til lige at indsætte dette punkt selvom jeg ikke føler at have givet ret meget på Facebook, ikke desto mindre er det sandt, at jo mere du giver jo mere får du, det beviser denne side til fulde.
 
Moralen er: Du skal ikke holde dig tilbage.
 

5. Sådan får du en spændende Facebook firmaside

  • Punkt 1 - 5 er at du skal være aktiv, ærlig, dig selv, givende og ydmyg.
  • Punkt 6 er væggen, som, hvis du følger punkt 1 - 5 er levende og spændende.
  • Punkt 7 er fanebladet Information. Her er ikke meget plads at skrive på og linket til hjemmesiden er nofollow, udfyld det alligevel.
  • Punkt 8 er Billeder, som er et punkt der absolut skal arbejdes med, lige nu ligger der kun et profilbillede (smm grafik) og det er ikke godt. Jeg er overbevist om at billeder kan skabe dialog.
  • Punkt 9 er Bokse, som ud over Noter (Punkt 10, Noter) består af Extended Info og Links. Alle tre punkter er udfyldt i kvantitativt minimalt omfang, det kan også gøres bedre.
  • Punkt 11 er profilbilledet, som er grafik, kedelig grafik oven i købet, det skal der også gøres noget ved, der skal være mindst et menneske (ansigt) på.
  • Punkt 12 er Facebook Applikationer, her benytter jeg NetworkedBlogs til at lægge
  • nye blog posts på Facebooksiden og Social RSS til at få vist de nyeste blog overskrifter i venstre menu på siden.

6. Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?

Skriv en kommentar med forslag eller gode råd til hvordan man får skabt liv på sin Facebookside. I mit tilfælde kan jeg ikke lave specielle tilbud til Facebook fans, konkurrencer er ikke noget jeg selv bryder mig om og da siden repræsenterer en blog hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv, er det selvfølgelig ikke en rigtig firmaside, men det kunne det blive, så kom med dit input til den fede Facebook Firmaside, tak.
 
Relaterede artikler:

Kommentarer

Kommentar af Dennis H. Narvedsen 05-01-2010 00:09:47
Rigtig godt indlæg...

Faldt idag selv over en applikation som jeg syntes krævede en lille notits til at lave markedsføring med sin facebook side.

Applikationen hedder FBML og du kan læse om den i mit lille indlæg på

http://seo-web.dk/lav-en-landingsside-pa-din-facebookside

Håber det kan bruges.
Kommentar af Kurt Moskjær Andersen 05-01-2010 10:20:38
Rigtig godt indlæg.
Vi har også arbejdet med FBML og lavede en række sider til en politiker op til det overståede kommunalvalg. Siden kan ses på http://www.facebook.com/xvedniels
Kommentar af Ulstrup 05-01-2010 11:20:44
Spændende, må hellere kigge lidt mere på FBML, tak for input!
Kommentar af Christian Kjær 06-01-2010 20:30:08
For mig er en fed facebook side en der afspejler det som virksomheden står for. Det skal være en side der deler lystigt ud af viden omkring produkter, smarte ting og andet som brugere mangler i deres dagligdag men ikke vidste de manglede :) Der skal ikke på en fanside være direkte salg og derfor skal indlæg på væggen der omhandler de fedeste nye produkter som man kan købe på dette link også holdes på et minimum. Brugere af facebook og dermed fans af sider der køber ikke noget derinde - de henter gratis viden og inspiration. Ikke dermed sagt at man ikke kan sælge noget ved at have en fanside - men det er ligesom med en blog. Det skaber omdømme, tillid og får brugerne til at se nye muligheder som de på sigt gerne vil investere i.
Sidst men ikke mindst, så mener jeg at man skal tilpasse sin fanside med fedt profilbillede, ekstra faneblade med yderligere information (eksempel på www.facebook.com/officekonsulenterne) kan gøres med FBML. Sidst men ikke mindst så skal man appelere til at brugerne er aktive - og det er den svære del.
Kommentar af Peter Ulstrup Hansen 07-01-2010 00:03:19
Christian - Tak for en super kommentar!
Jeg er enig, det er det sociale aspekt der skal lægges vægt på og brugere/fans skal have en oplevelse og aktiveres, det sidste er det sværeste, eller i hvert fald det som kræver arbejde omtrent 24/7, faktisk endnu mere end en blog, eller måske rettere endnu oftere end en blog.

Min erfaring er at en Facebook side og et website/en blog fint kan hjælpe hinanden og skabe synergi, det er lykkedes med mit country site og jeg håber at det lykkedes med SMM også.

FBML
Går og pusler med hvad der skal være på Facebook siden, både Narvedsen og Moskjær har anbefalet FBML og jeg har fundet disse gode vejledninger for begyndere:

Start med FBML
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-introduction-to-fbml/

FBML eksempler. Image links, text links, etc.
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-fbml-examples-part-1/

Flere FBML eksempler
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/09/facebook-pages-fbml-examples-part-2/

Embed youtube videos
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/15/facebook-pages-embed-flash-youtube-videos-in-fbml/
Kommentar af Christian Kjær 07-01-2010 11:22:31
Ingen tvivl FBML er vejen frem hvis man vil skille sig ud fra de rå mængder af fansider der er derude :-) Gode ressourcer du har fundet frem der. Der er så uanede muligheder i FBML både til tilpasset faneblade og til bokse i venstre side på væggen.

Sig til, hvis du mangler lidt inspiration - jeg er altid klar med en lille kommentar om det :-)
Kommentar af Martin Pihl 07-01-2010 16:12:10
Der findes rigtig mange spændende muligheder med fansider i Facebook.

Et eksempel kunne være en online shop, som giver mulighed for kunder der registrerer sig at opnå en rabat på varer over et vis beløb.

Shoppen kunne lave en integration med sin fanside på Facebook, så medlemmer på fansiden automatisk også lev registrerede bruger på shoppen.

1. Kunder slipper for at gå igennem en registreringsformular for at opnår rabatten, men kan nøjes med at blive fan af en side.
2. Shop-ejeren får et større salg, men får også langt flere registrerede brugere - som man altså kan sende tilbud til og derved få endnu større salg.

Så der er mange andre muligheder for Facebook-siderne, end bare det sociale og et sted at få viden ;-)
Kommentar af Mads Gorm Larsen 09-01-2010 16:46:18
Jeg har lavet et blog indlæg med et lille FBML fif i slutningen som du måske kan få nytte af

http://www.madsgormlarsen.dk/2010/01/09/pimp-din-facebook-side/
Kommentar af Ulstrup 11-01-2010 10:22:57
Tak for kommentarer Christian, Martin og Mads, ingen tvivl om at FBML er vejen frem for en FB Page ;)
Kommentar af Potter 13-01-2010 22:29:54
Mange gode elementer og overvejelser du har her. Tak for det.

Selv har jeg valgt ikke at lave en til mig selv. Min målgruppe og netværk er ikke på Facebook. Lavede jeg en side ville det blive et misk mask fra mit Facebook netværk der ville blive fans.... blot for at bakke op. Og så tror jeg den dør der.

Men hvad med dig og din Fanside? Det savner jeg lidt i dig indlæg. Selv om jeg tror jeg kan læse mellem linierne ;)

Potter
Kommentar af Ulstrup 14-01-2010 18:57:47
Potter, ja, som du nok kan læse mellem linierne så er min Facebook firmaside ikke en rigtig firmaside, dels er der ikke noget firma, dels er siden ikke optimeret og dialogmæssigt vedligeholdt.

Jeg har fra starten valgt at satse på en firmaside, det mener jeg er vigtigt, ikke mindst i lyset af at en personlig profilside mikset med en firmaside, som du selv skriver, meget let bliver noget rod.

Jeg synes at det er super spændende at beskæftige sig med sociale medier, specielt hvordan disse kan bruges i markedsføring og jeg kunne for så vidt godt have valgt at bruge min tid på at markedsføre demib.com, hvor jeg arbejder, og dermed fået et firma med nogle produkter, men da smm.dk 100% kører i min fritid, synes jeg hellere at jeg ville bruge tiden til at promovere denne blog.

Min målgruppe er ikke på Facebook i professionelt øjemed, ligesom jeg selv, tror jeg at mange har flere Facebook profiler (privat, hobby, firma, etc.) og dem jeg kender på Facebook hører til privat og hobby grupperne. Det har derfor ikke været så vigtigt at gøre noget ved Facebook siden, men jeg er nu nået til et punkt hvor jeg gerne vil lære at opsætte en rigtig fed facebook page, derfor starter jeg med dels det tekniske (FBML), dels det strukturelle. Når jeg så har lidt mere tid og overskud, skal den have en skalle på dialogen også.
Kommentar af louise 26-11-2010 10:46:53
Jeg er helt ny indenfor fbml- og jeg synes det er vaskeligt at få det til at virke. Hvergang jeg forsøger at lægge en background-color på, ja så kommer den ikke, jeg kan ikke få lagt et billede ind eller noget af det andet. Og en ganske alm. html opsætning virker ikke - og et spr. til, hvordan får jeg mit css til at virke??? Håber I mange kloge mennesker kan hjælpe :-)
Kommentar af Ulstrup 26-11-2010 17:01:24

@louise Du kan så vidt jeg ved ikke benytte CSS på facebook.

Siden må max. være 520 pixel bred, lav den i alm. html så skulle det virke, men jeg mener at FB er på vej væk fra brugerdefinerede sider. Måske andre kan bekræfte eller afkræfte dette.
Kommentar af Very nice post. I just stumbled upon your weblog 22-02-2015 11:35:18
Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've
truly enjoyed surfing around your blog posts. After
all I'll be subscribing to your feed and I hope you write
again soon!
Kommentar af Excellednt goods from you, man. I've understand 25-02-2015 19:48:20
Excellent goods from you, man. I've understand your stuff previous to and
you'rejust extremely magnificent. I really like what you've acquired here, really like
what you are saying and the way iin which you say it.
You make it enjoyable and you still take care oof to keep it wise.
I can nott wait to read far more from you. This is actually a great site.
Kommentar af Magnificent goods from you, man. I havee 26-02-2015 1:46:21
Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are
just too excellent. I actually like wht you have acquired
here, really like what you are saying and the wway in which you say
it. You make iit entertaining and you still take
care oof to keep it smart. I cant wait tto read far more
from you. Thiss is really a tremendous web site.
Kommentar af It's an remarkable piece of writing in favor of 27-02-2015 15:46:06
It's an remarkable piece of writing in favor of all
the web users; they will obtain advantage from it I
am sure.
Kommentar af We stand for an on-line United States payday 28-02-2015 13:26:01
We stand for an on-line United States payday advance firm that offers payday advance loan and also cash loan online.
Kommentar af Definitely consider that that you stated. Your 07-03-2015 2:29:33
Definitely consider that that you stated. Your favourite
reason appeared to be on the net the easiest thing to bear in mind of.

I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly don't know
about. You managed to hit the nail upon the highest and outlined out
the whole thing with no need side effect , other people can take
a signal. Will likely be again to get more. Thank you
Kommentar af I have read so many articles on the topic of the 11-03-2015 6:31:55
I have read so many articles on the topic of the blogger lovers
but this paragraph is in fact a nice paragraph,
keep it up.
Kommentar af Asking questions are truly pleasant thing if you 28-03-2015 22:38:45
Asking questions are truly pleasant thing if you are not understanding anything totally,
but this piece of writing offers pleasant understanding yet.
Kommentar af Excellent, what a web site it is! This web site 04-04-2015 12:01:10
Excellent, what a web site it is! This web site provides valuable facts to us,
keep it up.
Kommentar af What's up it's me, I am also visiting this web 18-04-2015 4:49:25
What's up it's me, I am also visiting this web page regularly,
this site is truly fastidious and the viewers are in fact sharing pleasant thoughts.
Kommentar af Since the admin of this website is working, nno 09-06-2015 10:02:15
Since the admin of this website is working, no doubt very rapidly it will be well-known, due to its
quality contents.
Kommentar af My partner and I stumbled over here different web 15-06-2015 9:16:54
My partner and I stumbled over here different web address and thought I
might check things out. I like what I see so now i am following you.
Look forward to checking out your web page again.
Kommentar af Thanks for ones marvelous posting! I really 15-06-2015 16:24:42
Thanks for ones marvelous posting! I really enjoyed reading it, you can be a great author.
I will make certain to bookmark your blog and may
come back from now on. I want to encourage you to definitely continue
your great writing, have a nice evening!
Kommentar af For example, if the primary use of your 18-06-2015 18:43:19
For example, if the primary use of your automobile wohld be tto support your business, you must think about
insurance and thedn for anyy payments youu miyht have
for the vehicle. This article will talk about Internmet marketing leading to finding a master's degree in Internet marketing online.
For example should you run a weightloss nutrition practice consider partnering up which
has a exercise website.
Kommentar af People with these conditions have a simple 23-06-2015 11:40:07
People with these conditions have a simple allergy to
dust etc. And remember, before you go outside always apply a good sunblock on the treated area.
This is very important to bear in mind and it means you will have a more realistic overview of how you should approach this type of
information, as in most cases many people with
asthma have a simple allergy to dust, pets or moulds.
Kommentar af A diferencia del cuadro anterior, este trastorno 23-06-2015 11:42:55
A diferencia del cuadro anterior, este trastorno se mantiene por la existencia de un incentivo externo, el cual es clave para el diagnóstico.
), Europa del Este , Al usar TENS se aplica una forma de corriente eléctrica a las terminaciones nerviosas de la
piel.
Kommentar af It's actually a cool and helpful piece of 24-06-2015 9:56:55
It's actually a cool and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this helpful information with us.
Please keep us informed like this. Thank you for sharing.
Kommentar af Howdy very nice blog!! Guy .. Beautiful .. 27-06-2015 10:35:26
Howdy very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..
I will bookmark your site and take the feeds additionally?
I'm happy to find a lot of helpful info here within the publish,
we need develop extra strategies in this regard, thanks for sharing.
. . . . .
Kommentar af Venta caliente de alta calidad de zapatillas 27-06-2015 10:40:03
Venta caliente de alta calidad de zapatillas ASICS, Asics Onitsuka Tiger como,
Onitsuka Tiger Mexico 66, Asics Gel, ASICS NIMBUS ASICS Outlet zapatos para el
precio barato y entrega rápida!
Kommentar af You do not need to stress over bad credit report 17-07-2015 2:39:43
You do not need to stress over bad credit report as the lending institutions
do not put credit histories look at your account.
Kommentar af you're truly a excellent webmaster. The web site 20-07-2015 5:46:38
you're truly a excellent webmaster. The web site loading pace is amazing.
It sort of feels that you're doing any distinctive trick.
Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a
great task in this matter!
Kommentar af This is my first time pay a visit at here and i 24-07-2015 15:29:18
This is my first time pay a visit at here and i am in fact
impressed to read everthing at one place.
Kommentar af Ahí lo que te recomendaría es que si realmente 26-07-2015 15:14:10
Ahí lo que te recomendaría es que si realmente
deseas algo luches por conseguir la nota que necesites te vuelvas
a presentar a los exámenes necesarios.
Kommentar af There are many viewpoints on making your proven 01-08-2015 1:51:09
There are many viewpoints on making your prroven organization IT process that
is big.

Tilføj kommentar

Navn:
E-mail:
Website:
Husk mig

Bookmark and Share
Subscribe
SMM Facebook Page SMM på Twitter SMM på Linkedin SMM på Stumbleupon
SMM Blog Peter Ulstrup Hansen+ Antropolog, SEO og SMM konsulent, ROI orienteret, underviser på CBS, Reputation management konsulent.