SMM en blog om social media marketing    
  Social Media Marketing      
Sådan får du en spændende Facebookside
Ok, titlen kunne også være "Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?". Anyway, jeg har rodet lidt med at gøre min Facebook firmaside mere spændende og supplementer til, og konstruktiv kritik af de features jeg er kommet op med, modtages med tak!
 
Twitter har fået vildt meget opmærksomhed det sidste års tid, ikke mindst fra min side, men Facebook er defacto standard for hvor man bør satse sit social media budget i Danmark i år 2010.
 
Nedenstående idéer og fremgangsmåder er baseret på smm.dk's facebookside og derfor kan der ikke måles ROI (der er ingen penge involveret) men på nuværende tidspunkt er jeg også tilfreds med at udforske områder som engagement, dialog, tillid og lignende immaterielle værdier.
 

1. Facebookside med kort URL

Da jeg i sommers fik oprettet min Facebook firmaside med egen kort URL (www.facebook.com/smmdk) krævede det at man havde 50 fans, så jeg brugte alle midler til at opfordre venner, gamle skolekammerater, familie og andre forbindelser til at blive fan af min side. Jeg bad dem om at gøre mig en tjeneste, ikke at de altid forstod hvad det gik ud på, men de forstod at de gjorde mig en tjeneste og derfor fik jeg forholdsvis hurtigt skrabet de første 50 fans hjem.
 
Moralen er: Du må gerne bede om en tjeneste.
 

2. Facebook firmasiden har et formål

Bloggen på smm.dk har min primære interesse og det er den jeg er forelsket i. Facebooksiden skal promovere og afspejle bloggen. Bloggen handler om social media marketing, som er min passion og som jeg i den grad lever og ånder for, og Facebooksiden skal meget gerne udtrykke denne passion gennem gavmildhed og glæde, jeg vil gerne dele ud af min viden og på den måde både få afløb for
min begejstring og forhåbentlig være en hjælp til andre med samme interesse.
 
Moralen er: Den hurtigste måde at lære på er ved at undervise.
 

3. Facebooksiden er mit laboratorium

Facebook firmasiden har desuden til formål at lære mig hvordan jeg kan bruge Facebook i marketing, eller i hvert fald, hvordan jeg kan skabe dialog med en målgruppe, nemlig folk med samme interesse som mig. Foreløbig er det blevet til sporadiske forsøg, som ikke er lykkedes, men det skal nok komme. Mit foretrukne medie har været Twitter og det har givet mange gode oplevelser og også inspiration til at kaste mig over Facebook (og Linkedin) for at lære og lege.
 
Moralen er: Den bedste måde at lære på er ved at gøre.
 

4. Giv og du skal blive rigere

Jeg blev nød til lige at indsætte dette punkt selvom jeg ikke føler at have givet ret meget på Facebook, ikke desto mindre er det sandt, at jo mere du giver jo mere får du, det beviser denne side til fulde.
 
Moralen er: Du skal ikke holde dig tilbage.
 

5. Sådan får du en spændende Facebook firmaside

  • Punkt 1 - 5 er at du skal være aktiv, ærlig, dig selv, givende og ydmyg.
  • Punkt 6 er væggen, som, hvis du følger punkt 1 - 5 er levende og spændende.
  • Punkt 7 er fanebladet Information. Her er ikke meget plads at skrive på og linket til hjemmesiden er nofollow, udfyld det alligevel.
  • Punkt 8 er Billeder, som er et punkt der absolut skal arbejdes med, lige nu ligger der kun et profilbillede (smm grafik) og det er ikke godt. Jeg er overbevist om at billeder kan skabe dialog.
  • Punkt 9 er Bokse, som ud over Noter (Punkt 10, Noter) består af Extended Info og Links. Alle tre punkter er udfyldt i kvantitativt minimalt omfang, det kan også gøres bedre.
  • Punkt 11 er profilbilledet, som er grafik, kedelig grafik oven i købet, det skal der også gøres noget ved, der skal være mindst et menneske (ansigt) på.
  • Punkt 12 er Facebook Applikationer, her benytter jeg NetworkedBlogs til at lægge
  • nye blog posts på Facebooksiden og Social RSS til at få vist de nyeste blog overskrifter i venstre menu på siden.

6. Hvordan får jeg en spændende Facebook firmaside?

Skriv en kommentar med forslag eller gode råd til hvordan man får skabt liv på sin Facebookside. I mit tilfælde kan jeg ikke lave specielle tilbud til Facebook fans, konkurrencer er ikke noget jeg selv bryder mig om og da siden repræsenterer en blog hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv, er det selvfølgelig ikke en rigtig firmaside, men det kunne det blive, så kom med dit input til den fede Facebook Firmaside, tak.
 
Relaterede artikler:

Kommentarer

Kommentar af Dennis H. Narvedsen 05-01-2010 00:09:47
Rigtig godt indlæg...

Faldt idag selv over en applikation som jeg syntes krævede en lille notits til at lave markedsføring med sin facebook side.

Applikationen hedder FBML og du kan læse om den i mit lille indlæg på

http://seo-web.dk/lav-en-landingsside-pa-din-facebookside

Håber det kan bruges.
Kommentar af Kurt Moskjær Andersen 05-01-2010 10:20:38
Rigtig godt indlæg.
Vi har også arbejdet med FBML og lavede en række sider til en politiker op til det overståede kommunalvalg. Siden kan ses på http://www.facebook.com/xvedniels
Kommentar af Ulstrup 05-01-2010 11:20:44
Spændende, må hellere kigge lidt mere på FBML, tak for input!
Kommentar af Christian Kjær 06-01-2010 20:30:08
For mig er en fed facebook side en der afspejler det som virksomheden står for. Det skal være en side der deler lystigt ud af viden omkring produkter, smarte ting og andet som brugere mangler i deres dagligdag men ikke vidste de manglede :) Der skal ikke på en fanside være direkte salg og derfor skal indlæg på væggen der omhandler de fedeste nye produkter som man kan købe på dette link også holdes på et minimum. Brugere af facebook og dermed fans af sider der køber ikke noget derinde - de henter gratis viden og inspiration. Ikke dermed sagt at man ikke kan sælge noget ved at have en fanside - men det er ligesom med en blog. Det skaber omdømme, tillid og får brugerne til at se nye muligheder som de på sigt gerne vil investere i.
Sidst men ikke mindst, så mener jeg at man skal tilpasse sin fanside med fedt profilbillede, ekstra faneblade med yderligere information (eksempel på www.facebook.com/officekonsulenterne) kan gøres med FBML. Sidst men ikke mindst så skal man appelere til at brugerne er aktive - og det er den svære del.
Kommentar af Peter Ulstrup Hansen 07-01-2010 00:03:19
Christian - Tak for en super kommentar!
Jeg er enig, det er det sociale aspekt der skal lægges vægt på og brugere/fans skal have en oplevelse og aktiveres, det sidste er det sværeste, eller i hvert fald det som kræver arbejde omtrent 24/7, faktisk endnu mere end en blog, eller måske rettere endnu oftere end en blog.

Min erfaring er at en Facebook side og et website/en blog fint kan hjælpe hinanden og skabe synergi, det er lykkedes med mit country site og jeg håber at det lykkedes med SMM også.

FBML
Går og pusler med hvad der skal være på Facebook siden, både Narvedsen og Moskjær har anbefalet FBML og jeg har fundet disse gode vejledninger for begyndere:

Start med FBML
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-introduction-to-fbml/

FBML eksempler. Image links, text links, etc.
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/04/facebook-pages-fbml-examples-part-1/

Flere FBML eksempler
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/09/facebook-pages-fbml-examples-part-2/

Embed youtube videos
http://lorrainesiew.wordpress.com/2009/07/15/facebook-pages-embed-flash-youtube-videos-in-fbml/
Kommentar af Christian Kjær 07-01-2010 11:22:31
Ingen tvivl FBML er vejen frem hvis man vil skille sig ud fra de rå mængder af fansider der er derude :-) Gode ressourcer du har fundet frem der. Der er så uanede muligheder i FBML både til tilpasset faneblade og til bokse i venstre side på væggen.

Sig til, hvis du mangler lidt inspiration - jeg er altid klar med en lille kommentar om det :-)
Kommentar af Martin Pihl 07-01-2010 16:12:10
Der findes rigtig mange spændende muligheder med fansider i Facebook.

Et eksempel kunne være en online shop, som giver mulighed for kunder der registrerer sig at opnå en rabat på varer over et vis beløb.

Shoppen kunne lave en integration med sin fanside på Facebook, så medlemmer på fansiden automatisk også lev registrerede bruger på shoppen.

1. Kunder slipper for at gå igennem en registreringsformular for at opnår rabatten, men kan nøjes med at blive fan af en side.
2. Shop-ejeren får et større salg, men får også langt flere registrerede brugere - som man altså kan sende tilbud til og derved få endnu større salg.

Så der er mange andre muligheder for Facebook-siderne, end bare det sociale og et sted at få viden ;-)
Kommentar af Mads Gorm Larsen 09-01-2010 16:46:18
Jeg har lavet et blog indlæg med et lille FBML fif i slutningen som du måske kan få nytte af

http://www.madsgormlarsen.dk/2010/01/09/pimp-din-facebook-side/
Kommentar af Ulstrup 11-01-2010 10:22:57
Tak for kommentarer Christian, Martin og Mads, ingen tvivl om at FBML er vejen frem for en FB Page ;)
Kommentar af Potter 13-01-2010 22:29:54
Mange gode elementer og overvejelser du har her. Tak for det.

Selv har jeg valgt ikke at lave en til mig selv. Min målgruppe og netværk er ikke på Facebook. Lavede jeg en side ville det blive et misk mask fra mit Facebook netværk der ville blive fans.... blot for at bakke op. Og så tror jeg den dør der.

Men hvad med dig og din Fanside? Det savner jeg lidt i dig indlæg. Selv om jeg tror jeg kan læse mellem linierne ;)

Potter
Kommentar af Ulstrup 14-01-2010 18:57:47
Potter, ja, som du nok kan læse mellem linierne så er min Facebook firmaside ikke en rigtig firmaside, dels er der ikke noget firma, dels er siden ikke optimeret og dialogmæssigt vedligeholdt.

Jeg har fra starten valgt at satse på en firmaside, det mener jeg er vigtigt, ikke mindst i lyset af at en personlig profilside mikset med en firmaside, som du selv skriver, meget let bliver noget rod.

Jeg synes at det er super spændende at beskæftige sig med sociale medier, specielt hvordan disse kan bruges i markedsføring og jeg kunne for så vidt godt have valgt at bruge min tid på at markedsføre demib.com, hvor jeg arbejder, og dermed fået et firma med nogle produkter, men da smm.dk 100% kører i min fritid, synes jeg hellere at jeg ville bruge tiden til at promovere denne blog.

Min målgruppe er ikke på Facebook i professionelt øjemed, ligesom jeg selv, tror jeg at mange har flere Facebook profiler (privat, hobby, firma, etc.) og dem jeg kender på Facebook hører til privat og hobby grupperne. Det har derfor ikke været så vigtigt at gøre noget ved Facebook siden, men jeg er nu nået til et punkt hvor jeg gerne vil lære at opsætte en rigtig fed facebook page, derfor starter jeg med dels det tekniske (FBML), dels det strukturelle. Når jeg så har lidt mere tid og overskud, skal den have en skalle på dialogen også.
Kommentar af louise 26-11-2010 10:46:53
Jeg er helt ny indenfor fbml- og jeg synes det er vaskeligt at få det til at virke. Hvergang jeg forsøger at lægge en background-color på, ja så kommer den ikke, jeg kan ikke få lagt et billede ind eller noget af det andet. Og en ganske alm. html opsætning virker ikke - og et spr. til, hvordan får jeg mit css til at virke??? Håber I mange kloge mennesker kan hjælpe :-)
Kommentar af Ulstrup 26-11-2010 17:01:24

@louise Du kan så vidt jeg ved ikke benytte CSS på facebook.

Siden må max. være 520 pixel bred, lav den i alm. html så skulle det virke, men jeg mener at FB er på vej væk fra brugerdefinerede sider. Måske andre kan bekræfte eller afkræfte dette.
Kommentar af Ashton 17-07-2013 20:55:13
Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Thanks!
Kommentar af Amparo 19-07-2013 11:33:14
I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you
hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. thanks
Kommentar af Marlon 20-07-2013 5:20:30
Wow, wonderful blog layout! How long have you been
blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is
great, let alone the content!
Kommentar af Burton 20-07-2013 9:55:54
The faster you perform it, the more momentum
there is, which lessens the tension on the abs. About twenty-five
reps are desired, in sets of three. Remember that
getting fabulous abs takes more than ab workouts alone.
Kommentar af Marjorie 20-07-2013 16:18:30
I know this web page provides quality based articles or reviews and other data, is there any other
site which gives these information in quality?
Kommentar af Edmund 21-07-2013 4:19:57
I'll immediately clutch your rss as I can't in finding your email
subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any?
Kindly let me recognise in order that I could subscribe.
Thanks.
Kommentar af Elaine 25-07-2013 1:34:06
My brother suggested I may like this blog.
He was once totally right. This publish actually made my day.
You cann't believe just how so much time I had spent for this information! Thanks!
Kommentar af Vicky 26-07-2013 1:20:48
Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that
go over the same topics? Many thanks!
Kommentar af Leroy 26-07-2013 5:25:56
This paragraph is genuinely a pleasant one it assists new internet users, who
are wishing in favor of blogging.
Kommentar af Agustin 27-07-2013 4:44:28
Aw, this was an exceptionally good post. Taking the time and actual effort to make a good
article_ but what can I say_ I hesitate a lot
and don't manage to get nearly anything done.
Kommentar af Dorothy 29-07-2013 21:14:56
Remarkable issues here. I'm very happy to see your post. Thank you a lot and I am having a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?
Kommentar af Santiago 31-07-2013 15:10:11
Good post however I was wanting to know if you could write
a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thank you!
Kommentar af Eugene 31-07-2013 21:48:26
Have you ever considered about including a little bit more than just
your articles? I mean, what you say is important and all.

Nevertheless imagine if you added some great
pictures or videos to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with pics and clips, this site could
certainly be one of the most beneficial in its field.
Excellent blog!
Kommentar af Sofia 06-08-2013 3:18:42
Gday, I am new to running a blog and internet sites in general and was curious
about how you got the "www"; included in your
domain name? I see your domain name, "http://smm.dk/facebook-marketing/saadan-faar-du-en-spaendende-facebookside.htm"; has the www and my domain looks like, "http://mydomain.com";.
Do you know exactly how I can change this? I'm using Wordpress. With thanks
Kommentar af Vickey 07-08-2013 14:57:42
Bigger beds cost more to build, buy plants for, and maintain.
One night the skunk had not shown up by the time Michael went to bed at 11 PM.
When planning a market garden for a backyard or a few
acres, it's better to specialize in just a few varieties to not become overwhelmed.
Kommentar af Maybelle 10-08-2013 16:37:48
I really like what you guys tend to be up too. This type of clever work and exposure!
Keep up the good works guys I've incorporated you guys to blogroll.
Kommentar af Maya 11-08-2013 2:24:57
Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success.

If you know of any please share. Thanks!
Kommentar af Antoinette 29-03-2014 19:05:57
Hi there! Do you knoow if they make any plugins
to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
I'm not seeing very good gains. If you know of
any please share. Kudos!
Kommentar af Maxwell 31-03-2014 6:57:04
I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article
like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all
web owners and bloggers made good content as you did,
the internet will be a lot more useful than ever before.
Kommentar af Fermin Robitaille 31-03-2014 18:42:03

Precisely what the top Prada IT Bag in Spring/Summer 2008? It Prada Fairy Bag which has been manufactured by Miuccia Prada. Since the style ended up being published, it had get a hot item. Printed an inventive drawing of fairies in black, plum, and earth tones, the bag is better this season color. Without a doubt, an increasing number of women are attracted by the fantastic fashion. It stated that Prada Fairy Bag can be a special because its launch earlier in, this pattern has fast turn into celebrities?favorite, like Sienna Miller, Catherine Deneuve and Jennifer Love Hewitt, even bags on the style were out of stock at Neiman Marcus within 48 hrs! Current Oscar Movie Queen Tilda Swinton also showed her special favor to it. That of a great surprise in my experience! It is packaged in 2 sizes, a compact and large version, with differing prints. The tiny one was sold at $2290 as well as large one at $2490.

Take a good look for the <a href=http://www.arrietacoaching.com>Carmine 6s 2014 </a> current romantic trend, the bag is within keeping with Prada silk-printed shirts <a href=http://www.arrietacoaching.com>Carmine 6s 2014 For Sale</a> and matching cropped paints, using their <a href=http://www.walk21.com>carmine 6s</a> nymph and <a href=http://www.ahmetercan.net>jordan 6s</a> fairy prints. <a href=http://www.arrietacoaching.com>Carmine 6s</a> Thank you Miuccia Prada forcusing on rying to get a new creativity? the Fairy Bag can be done. My wife certainly succeeded this season, with your ex Fairy <a href=http://www.amerex-mexico.com>Carmine 6s For Sale</a> Bag and romantic prints, creating new fans of the brand from teens to housewives.

For a masterwork, it worthy to make note of the fact that bag is really delicate and cannot touch water. You must take care of it.With fragile designs honest safe music downloads, color bleeding problems are under no circumstances limited to Prada, plus the sensible thing to do is always to cover delicate bags of this <a href=http://www.ahmetercan.net>jordan carmine 6s</a> nature in the plastic bag once it <a href=http://www.magichaiti.com>Coach diaper bag outlet</a> heats up raining or perhaps danger of asking for wet. Certainly, store this bag carefully rolling around in its felt-cover pouch, when not in use, in order to safeguard its soft leather and dreamy illustrations from the elements. Haw-haw, will not <a href=http://www.ahmetercan.net>carmine 6s jordans</a> feel troublesome, it is possible to image how many peole admire at your treasure.

Nevertheless, a lot more people join the waiting list to acquire it. If you love dream world, the Prada Fairy Bag is obviously probably none to miss. It is an enchanting bag and brings romantic femininity to your wardrobe.

Kommentar af Kris 01-04-2014 8:06:32
Hello, i think that i noticed you visited my site thus i got here to return the choose?.I'm
attempting to to find issues to improve my web site!I guess its good enough to use some
of your concepts!!
Kommentar af Albertha 04-04-2014 9:57:43
Hi would you mind letting me know which webhost you're using?

I've loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
Can you suggest a good web hosting provider at a honest price?
Cheers, I appreciate it!
Kommentar af Waldo 04-04-2014 20:34:50
I just could not go away your site prior to suggesting that I
actually loved the usual information an individual supply for your
guests? Is gonna be back steadily in order to check up on new posts
Kommentar af Amanda 05-04-2014 6:52:07
Hi there colleagues, how is all, and what you would like tto say regarding this article,
in my view its truly remarkable in favor of me.
Kommentar af Adan 06-04-2014 14:47:34
It cann be not difficult to commence a blog.
You possibly can get a weblog online extremely rapidly.
Kommentar af Bennett 07-04-2014 1:01:40
Thee perfect article spinners are quite likely to generate the sort of results you
desire. People who usually do not know online content material know rather little about post spinners.
Kommentar af Lakesha 12-04-2014 2:59:47
Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay.
I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.
Kommentar af Earl 13-04-2014 17:15:42
Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website,
how can i subscribe for a blog site? The account
helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your
broadcast offered bright clear concept
Kommentar af Elyse 15-04-2014 22:15:21
I like the valuable information you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check again here regularly.
I'm quite certain I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!
Kommentar af Inez 16-04-2014 13:50:57
Hi there very cool website!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..
I will bookmark your blog and take the feeds also? I'm satisfied to seek out a lot of useful
information right here within the publish, we need work out more techniques
in this regard, thanks for sharing. . . . . .
Kommentar af Latisha 17-04-2014 22:40:52
I almost never leave a response, but i did
a few searching and wound up here Sdan fr du en
spndende Facebookside. And I do have a few questions for you if you don't mind.
Is it only me or does it look like a few of the remarks look like coming from brain dead
visitors? :-P And, if you are posting on additional online sites, I would like to follow everything
fresh you have to post. Could you list of every one of your communal sites like your linkedin profile,
Facebook page or twitter feed?
Kommentar af Maurice 18-04-2014 4:07:47
Kelly Rogers is writing professional travel articles for local newspapers the past 5 years.
At the park guests are able to see hawks, doves, peacocks, deer, rabbit, ponies, cows, horses, goats, sheep, turtles,
and chinchillas. Greek Orthodoxy will be the main religion on Zakynthos, and also the Island's feared monasteries
certainly are a key attractor.
Kommentar af Harvey 18-04-2014 19:50:10
Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually know what you
are talking about! Bookmarked. Kindly also discuss with my site =).
We could have a hyperlink trade agreement among us

Tilføj kommentar

Navn:
E-mail:
Website:
Husk mig

Bookmark and Share
Subscribe
SMM Facebook Page SMM på Twitter SMM på Linkedin SMM på Stumbleupon Tak til MotherApp for applikationerne Download den gratis SMM App fra iTunes Download den gratis SMM App fra androidzoom
SMM Blog Peter Ulstrup Hansen+ Antropolog, SEO og SMM konsulent, ROI orienteret, underviser på CBS, Reputation management konsulent.